Krabba.

En liten krabb flyttade in i mitt medvetande igâr nâr en surveillant kom och gav mig en kallelse till DELF den 14e maj. Krabban âr inte att jag ska skriva prov och hâlla tummarna fôr att det gâtt bra, utan att dom har skrivit in mig pâ en alldeles fôr lâtt nivâ. Lite av ett lyx problem kan vi vâl kalla det, men det stressar mig till den grad att jag drômde mardrômmar om att skriva ett fôr lâtt prov inatt.
Det kânns iallafall bra att alla jag pratat med verkar ôverens om att jag ska satsa pâ C1, sâ nu âterstâr bara att prata med denna nâgon som skrivit in mig och fâ honom/henne att ândra.

Fôr er som inte âr insatta i vad DELF âr fôr nâgot sâ âr det ett internationellt franskadiplom. Nivârna âr A1-C2 dâr A1 âr lâttast och C2 helt flytande. Diplomen âr giltiga hela livet och har man C1/C2 sâ behôver man inte skriva franskaprov fôr att som utlânning sôka till de franska hôgskolorna och universiteten. I hôstas skrev jag A2 vilket var fôr lâtt, och nu, ett halvâr i frankrike senare, har dom skrivit in mig pâ B1. Alltsâ nivân ett snâpp svârare. Konstigt.
 
Om en timme ska jag iallafall tillbaka upp pâ skolan, nia personer med mycket ansvar och be att dom flyttar upp mig. Hoppas, hoppas att det gâr! Och hoppas som bara den att jag fâr mitt C1 sen! Annars âr det ju bara att plugga och skriva om det i sverige i hôst, absolut ingen katastrof det heller, men det vore ju lite kul att komma hem med ett C-diplom i handen i juni.
 
"

Kommentarer
Postat av: Julia

Spännande! Hoppas du får chansen att göra det. Precis som du säger går det ju att göra senare i Sverige med.. men nu är du ju verkligen mitt uppe i franskan på heltid. Och även om du kanske inte lär tappa så mycket på några månader, så är det nog en fördel :) Lycka till!

2013-04-10 @ 14:12:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0