4

Igår hade jag och mina fina vänner kräftskiva. 
 
 

Såhär seriösa var vi, med hattar och sånghäften och allt annat som hör till.
 

Fina som dom är så hade dom en present till mig.
 
Det innehöll världens finaste lilla eiffeltorn.
 
Som nu pryder min arm och påminner mig om dom finaste vänner jag vet. Tillsammans med det lilla silvertornet finns även ett finfint armband som vi numera har allihopa. 

Lotta, Ingrid, Ellen och Lovisa: ta det lugnt, berätta detaljerat om allt revolutionerande som händer och framför allt - Gör inget Ellen inte skulle ha gjort!

"

6

Så, nu ska jag bara bli kompis med denna godingen, sen tusan ska ni få se på bilder.

"


7

Om exakt en vecka befinner jag mig på köpenhamns flygplats, säger lång-hejdå till mamma och pappa och går igenom sälerhetskontrollen själv. Sen har jag ca tre timmar kvar till jag träffar min franska familj, och följer med dom till ett ställe dom kallar hem, ett ställe där jag ska bo i 10 månader. Och förhoppningsvis kunna kalla hem.

"


11

Grattis på födelsedagen i förskott sa mamma idag. - varför? Jo för att vi precis har beställt en finfin systemkamera till mig. En förtidig present från mamma och pappa, då jag fyller år under min vistelse i Frankrike.
Tack så mycket i förskott säger jag, och längtar till den kommer hem hit och blir min på riktigt.

Tills dess får det duga med såna fina bilder som den här nedanför med en liten hint om vad jag sysslar med en onsdagskväll när mina stackars klasskompisar på natur pluggar matte och fysik trots att sommarlovet just tog slut.


17

Nu har även jag en profil på utbytesstudent.se!
Så kolla kolla kolla om ni vill veta om jag föredrar choklad eller glass, eller läsa mitt favorit citat!

http://www.utbytesstudent.se/bloggar/info/fanny_holmberg


17

Min franska familj.

Familjen består av mamma, Corinne - hon jobbar som lärare för små barn, pappa, Herve - han är skådespelare, äldsta dottern, Manon - hon är 20 och pluggar något mediarelaterat i Paris, yngsta dottern, Lison - hon är 17, och ska börja tvåan till hösten. Hon läser ekonomi på samma skola som jag ska gå på.

Familjen bor i ett hus i Puy en Velay, som jag redan har berättat lite om, tillsammans med hunden Noé och katten Compote. 


Sen vet jag egentligen inte så mycket mer som kan vara intressant att läsa här.. Men jag tycker att dom verkar vara väldigt trevliga och vettiga. Hoppas vi kan trivas ihop under 10 långa, förhoppningsvis underbara månader.

"


20

20 dagar kvar. I min kamerarulle har jag en bild på nedräkningen från när det var 100 dagar kvar. Jag kommer ihåg att jag när jag sparade den bilden tyckte att det snart var dags. Det var ju bara en natt kvar till tvåsiffrigt, alltså snart dags. Det säger en del om overklighetskänslan jag har nu. 20 dagar, 20, 20! Det är ju absolut ingenting, snart dags!
Har redan börjat ta vi-kommer-inte-ses-på-ett-år-farväl.
Har nästan varje dag fram till jag lämnar min underbara familj planerad, för att hinna med att umgås så mycket som möjligt med alla jag tycker om innan dom chanserna brinner inne.

"


25

Vaknade tidigt idag och insåg snabbt att jag har 25 dagar kvar inom Sveriges gränser, 25 dagar kvar som jag kommer förstå vad tusan folk snackar om utan att behöva be dom prata löjligt långsamt, 25 dagar kvar på trygga hemmaplan, och - det värsta av allt -, 25 dagar kvart med mina vänner innan jag inte får träffa dom på väldigt länge. Av mina närmsta vänner hade jag aldrig ens träffat hälften för ett år sedan. Tänk vad mycket som händer på ett år, det gör det ju varje år - och kommer göra även det året jag är iväg. Det skrämmer mig, tänk om jag inte kommer hem till det jag lämnade.


31

Imorgon är sista dagen på jobbet, sen ska jag bara passa på att umgås med alla, packa och Tagga, Tagga, Tagga de 30 sista dagarna på hemmaplan.

"

RSS 2.0